Alexander, servicechef

AlexanderVillalba.jpeg
Namn: Alexander
Smeknamn: Alex
Caverion-stad:
Norrköping
Utbildning: Gymnasium, yrkesutbildningar


Vad har du för arbetsuppgifter som servicechef?

 Jag leder och levererar små eller medelstora projekt. Sen ansvarar jag också för att uppnå alla tekniska, ekonomiska och tidsrelaterade mål för varje projekt, planerar och hanterar projektarbete och uppgifter enligt avtalsvillkoren och överenskommen omfattning av arbeten som säkerställer projektets lönsamhet.
Därutöver så gör jag rapporter i enlighet med riktlinjerna och instruktionerna för finansiell rapportering, hanterar projektrisker proaktivt och enligt Caverions riktlinjer, stöder i säljprocess och anbudsarbete (kostnad och prissättning) samt identifierar ytterligare försäljningsmöjligheter och ansvarar för förändrings- och anspråkshantering i eget projekt.

Till mina arbetsuppgifter hör också att jag utvecklar kundrelationer och ansvarar för samordning med kunder och andra intressenter, stödjer upphandling i linje med Caverions policy för att uppfylla tekniska och kommersiella mål i egna projekt och säkerställer att projektmetoder och verktyg används i egna projekt och att Caverions hälso-, säkerhets- och kvalitetsstandarder och krav uppfylls. Mycket månsidiga arbetsuppgifter! 
 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut?

 Initialt planerade dagar med möten, projekt och kundbesök. Men då man arbetar med människor i en hektiskt bransch så är man beredd på att snabbt växla om och lösa akuta inkomna situationer.

Min karriär hos Caverion:

Av en slump ramlade jag över en annons via LinkedIn att Caverion Stockholm sökte projektledare till sjukhusuppdraget. Jag hade tidigare enbart arbetat inom ventilation så detta var en utmaning då man fick ta sig an projekt inom alla olika discipliner. Efter en utförlig rekryteringsprocess så fick jag möjligheten att börja. Under mina nästan 5 år i sjukhusuppdraget lärde jag mig så mycket inom det tekniska och fick vänner för livet.
Av olika anledningar flyttade jag med familj söderut och jag lämnade Caverion för annan arbetsgivare. Åren gick tills jag fick ett samtal från min bror (även han Caverian) att Caverion sökte projektledare i Norrköping. Jag kontaktade DC och fick ett första möte bokat. Möjligheten att komma tillbaka till Caverion öppnade sig och jag fick ett erbjudande om anställning. Efter två veckor som projektledare i Norrköping öppnade sig ytterligare en möjlighet! Servicechefen skulle sluta och jag fick frågan om att axla ansvaret som tillförordnad Serviceschef. Vilket jag innehar just nu, 4 veckor in :)
 
 
Mina hobbies: Camping och tv-spel
Mitt drömyrke som barn:
Limousinechaufför
Min favorit seriefigur:
Kalle Anka


Vad gör ditt arbete meningsfullt? 

Det som gör att just mitt jobb och roll meningsfullt är att kunna hjälpa våra kunder. De är ibland i desperat behov av teknisk hjälp och att kunna erbjuda just en hållbar och ekonomisk lösning gör att man sträcker sig lite extra efter en dag på jobbet.

Vad är bäst med att arbeta hos Caverion? 

Så mycket samlad kunskap under ett och samma tak. Att möjligheten finns att söka stöd och råd från alla distrikt gör att man känner sig trygg framför nästan vilket problem som helst.

Läs mer om våra andra kollegor