Anders, distriktschef Dalarna

Bli en av oss

Bli en av oss

Läs mer om hur vår medarbetare Anders gjort karriär på Caverion i äkta vänboksanda.

Kolla våra lediga tjänster

 

Min utbildning: Gymnasieutbildning El.

Mina hobbies: Bygga - jag söker projekt i allt.

Mitt drömyrke som barn: Elektriker eller handbollsproffs.

Min favorit seriefigur: Faló.

Min karriärväg på Caverion 

Anders resa inom Caverion började 1985 med en nio veckor lång praktik under sista vårterminen på gymnasiet. ”Mina praktikveckor gick med rasande fart och helt plötsligt var det dags att gå tillbaka till skolbänken”, berättar Anders.
Hans chef tyckte inte att det var en bra idé, så han valde att anställa Anders direkt. 

Påbörjade praktik som elektrikerlärling 1985

”Jag började då min praktik som elektrikerlärling. Efter några år fick jag mer förtroende och började ha egna projekt som senare blev en del större jobb med fler medarbetare”.

Under dessa år växte företaget och Anders läste in allmän behörighet. "Jag hade då testat rollen som projektledare något år men tyckte inte det var något för mig."

År 2006 blev Anders projektledare

”Företaget hade under resans gång fått nya namn, men i grunden var det samma företag. Jag pysslade nu med lite småprojekt både åt en del storkunder som ABB och Spendrups och åt byggare och började komma in i jobbet från ax till limpa. Här började vår mer expansiva framfart och jag kände tidigt att vi behöver växa från grunden med yngre förmågor.”

Under denna period var företaget inne i en rejäl generationsväxling och behövde få in de bästa studenterna från elprogrammet. Så Anders var med och utformade en plan för att få in en eller ett par nyutbildade varje år vilket man har fortsatt med sedan dess.

Anders blir filialchef 2011 och två år senare blir vi Caverion

”2011 var det dags för mig att axla rollen som filialchef i Ludvika. Vi växte stadigt och jag fick förmånen att bygga laget med de resurser jag själv fått vara med att se växa.”

2018 blir Anders distriktschef

Anders blev distriktschef för Dalarna 2018, distriktet hade sett ett tiotal chefer passera innan han antog .

”När jag väl tagit steget så fanns min bakdörr inte längre kvar. Vi började i stök med medarbetare som pysslade med allt möjligt inom alla discipliner och både service och projekt. Vi fick börja från början, städa och satsa där vi hade en utveckling. Något år senare var det faktiskt lite skakigt. Men med vinden i ryggen och lite tur så har vi nu lyckats vända detta till en fint litet distrikt.”

”Visst finns det stunder då man helst har velat ligga kvar under täcket, men när man väl är igång så är det förbaskat roligt och det har det alltid varit. Varför? Det kanske är kombinationen av ett bra företag, bra kollegor och intressanta jobb.”Åren som gick inkluderade mycket resande och bildande av familj och Anders tyckte livet var toppen. Han började fundera på nästa steg och tog åter en roll som projektledare.

Anders tips till dig som vill göra karriär

”Ta ansvar, i det lilla så kan man växa, bli mentor så du kan lära ut till andra som behöver support. Av detta lär man sig även själv och utvecklas både som person och i sitt yrke.”

Om Anders skulle gjort något annorlunda idag skulle han ha tagit mer hjälp av de som varit längre på bolaget och vågat fråga. Finns möjlighet till kompetensutveckling så ta chansen, Anders tror att man många gånger tyvärr nedvärderar sin egen förmåga. 

Hur ser en vanlig arbetsdag som distriktschef ut?

”Jag kollar agendan för dagen, är det någon som vill ha något av mig som jag förväntas ha ett svar på? Är det några kalkyler, offerter eller scoop som vi behöver ha en action på?”

”Just nu är det lönerevisionen,  arbetet inom Assemblin Caverion Group samt våra lokaler som pockar på uppmärksamhet. Jag startar eller avslutar dagarna med en kort strategifundering om hur man ska lägga upp saker för att få det att fungera ännu bättre. Hur kul som helst – eller hur?”

Vad gör ditt arbete meningsfullt?

Jag hoppas att jag kan vara mentor eller bollplank till såväl kunder som medarbetare.

Och vad tycker du är bäst hos Caverion?

Ett företag som tar hand om sina medarbetare och kunder.
 
 

Läs mer om våra andra kollegor

Följ vår vardag på sociala medier

Instagram  LinkedIn  YouTube  Facebook TikTok

#caverion #caveriontrainee #karriärpåcaverion