Kristin, brandskyddsansvarig

Kristin Waara bild_Kristin Waara.jpg
Namn: Kristin
Caverion-stad:
Stockholm
Mina hobbies: Jag gillar åka längdskidor men jag gillar också att odla i växthuset vi nyligen byggt.
Mitt drömyrke som barn:
Jag ville jobba på konditori. Det är ju så roligt att både baka och fika.


Vad har du för utbildning? 

Utbildad brandman i grunden sedan har jag gått flertalet vidareutbildningar inom brandskyddsområdet. Har arbetat inom kommunal räddningstjänst men också ansvarat över det systematiska brandskyddsarbetet i både kommun och åt fastighetsägare.


Arbetsbeskrivning:

Brandskyddsansvarig på Caverion. Jag arbetar med det systematiska brandskyddsarbetet (SBA), som vi utför hos våra kunder, men också vårt eget brandskyddsarbete som vi ska bedriva enligt lag. Här ingår också att utveckla brandskyddsarbetet. Eftersom jag arbetar centralt är det är ett varierat arbete där jag möter många olika människor. Jag fungerar som en expert på Caverion inom området systematiskt brandskyddsarbete. Då det är ett brett område blir jag involverad i många olika typer av frågor över hela landet.

Min karriärväg hos Caverion:

Jag började på Caverion 2021 efter att ha blivit tipsad av en kompis. Det kändes som en stor utvecklingsmöjlighet för mig att centralt ansvara för det systematiska brandskyddsarbetet inom Caverion som är en så stor organisation. I mitt arbete har jag fått vara delaktig i många olika uppdrag över hela Sverige och jag har bl.a. startat upp ett nätverk där personer som arbetar med brandskydd på Caverion kan samlas och utbyta erfarenheter över hela landet. Jag ser fram emot många spännande och utvecklande år på Caverion.
 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut som brandskyddsansvarig?

 Jag startar arbetsdagen med att sätta mig vid datorn, det kan vara på ett Caverionkontor eller hos någon av våra kunder. Under dagen hinner jag med en del möten, både digitala och fysiska. Jag bistår med hjälp till våra siter, genom telefonsamtal, mailkonversationer eller platsbesök. Det kan handla om frågor från vår egen personal men också från våra kunder, eller vid uppstart av nya kontrakt. Då jag även ansvarar för Caverions tekniska nätverk inom brandskydd går en del av min tid åt att utveckla och förbättra vårt arbete inom detta område. För mig är det tekniska nätverket ett verktyg för att följa upp och ständigt utveckla det systematiska brandskyddsarbetet.
 

Vad gör ditt arbete meningsfullt?

Att få vara med och utveckla vårt och våra kunders brandskyddsarbete och att få träffa så många engagerade och kunniga människor i Caverion tycker jag är otroligt roligt och det jag ”brinner” för allra mest. När jag känner att jag kan hjälpa till och nå fram med budskapet om hur viktigt ett väl fungerande systematiskt brandskyddsarbete är. Då känns mitt arbete meningsfullt!
 

Och vad tycker du är bäst hos Caverion?

Utvecklingsmöjligheten! Att både kunna utveckla sig själv och sitt arbete tycker jag är det allra bästa, men också alla trevliga och hjälpsamma människor på Caverion som gör min arbetsdag rolig.

Se våra lediga jobb

Läs mer om våra andra kollegor

Läs mer om hur vi arbetar med säkerhet