Hampus, projektledare

ID Kort_Henrik Broman.jpg
Namn: Hampus
Caverion-stad:
Stockholm
Utbildning: EL Programmet på gymnasium.
Arbetsbeskrivning: Projektledare.
Mina hobbies: Matlagning.
Mitt drömyrke som barn:
Kock.
Min favorit seriefigur:
Fantomen.


Min karriärväg hos Caverion: 

Började på Caverion 2018 som projektingenjör. I min roll har det ingått att konstruera, programmera och driftsätta anläggningar inom fastighetsautomation. 2022 gick jag över till att bli projektledare. Men i och med att automation är en så pass liten avdelning så fortsätter arbetet med konstruktion och programmering än idag. Det är roligt att få en mixad vardag i arbetet.
 

Hur ser en vanlig arbetsdag ut som projektledare?

Första  som sker är att jag fyller på kaffekoppen och sedan slår jag mig ned vid datorn. Vi som har en lite delad tjänst blir lätt splittrade och man måste särskilja arbetsdagen litegrann. Så jag börjar med att gå igenom outlooken och beta av allt som ligger där, sedan stämma av så kollegor och UE har full styrning i de projekt där jag projektleder. När halva dagen gått är det dags att byta keps, nu åker projektledarkepsen av och på med programmerarhatten. Nu tar jag vid och programmerar lite Distech DUCar och integrerar anläggningar i Webport. Webport är en plattform som vi visualiserar våra anläggningar i, där kunden också kan se allting.

Vad gör ditt arbete meningsfullt?

Vi projekterar, konstuerar, programmerar och driftsätter anläggningar där vi sänker energianvändningen och kunden sparar pengar.
 

Och vad tycker du är bäst hos Caverion?

Medarbetarna!

Se våra lediga jobb

Läs mer om våra andra kollegor